Back to top

Rólunk

Az ARW s.r.o. társaság a „WAGNER since 1947“ márka hordozója, amely a cukrászcsalád tradícióját képviseli, melynek tagjai egyúttal a társaság tagjai is.

Az ARW s.r.o. melynek székhelye Dunaszerdahelyen a Galántai út 658/2 szám alatt található, Rudolf és Anikó Wagner házastársak tulajdonában levő társaság, akik úgy döntöttek, továbbviszik a cukrászcsalád tradícióját, ezzel beteljesítve az apa kívánságát, hogy folytassák életművét. Még 2008-ban az ARW, s.r.o. megnyitja a cukrászdáját Dunaszerdahelyen. 2009 júniusában átveszi nagymegyeri cukrászda üzemeltetését. Nagymegyeren a gyártásban, tradíciós módszerek alapján, páratlan minőségű cukrásztermékek kínálata készül. A fagylalt, sütemények és a torták a piacon elérhető legjobb minőségű nyersanyagokból készülnek, és a lehetséges legmagasabb minőséget érik el.

A Dunaszerdahelyen és Nagymegyeren található cukrászdák éppúgy látogatott céllá váltak a széles közönség és édes szájúak számára, mint a cukrász szakemberek, illetve kulturális és társadalmi élet személyiségei számára.

A termékek ízléses kínálata, attraktív berendezés, kellemes zene és a szolgálatkész személyzet légkörében minden vendég úgy érezheti magát, mintha régi jó ismerősöknél járna látogatóban.

Történelem

1946-ban kapta az akkori nagytapolcsányi születésű inas-tanonc, Wagner János a cukrászmesteri oklevelét. Egy évvel később, az akkori Čalovo-n/mai Nagymegyer/, nyit egy cukrász-műhelyt, üzlettel együtt. 1950-ben elérte őt a kommunista államosítás és elveszíti az iparengedélyét.  Az akkori hatalom okozta viszontagságok után, 2 év elteltével a Čalovoi VNB mellett működtetett Ipari udvar cukrászüzemének vezetőjévé válik. Az 1968-as év jelenti a reményt, megújítja az iparengedélyét, amelyet azonban a normalizálódó kommunista hatalom újra beszüntet neki.  Egy éves tilalom után folytatja a cukrász mesterséget egészen 1990-ig, amikor a vagyonának restitúciója után szabadon vállalkozhat a saját iparengedélye keretein belül. Nagymegyeren a felújított cukrászdában újra nekiáll a cukrász-termékek gyártásának és eladásának, ahol 2009 májusa végéig tevékenykedik, amikor betegség okozta legyengülése miatt átadja a mesterségét fiainak Rudolfnak és Lászlónak.

Wagner János a feleségével Priszkával együtt kiépítettek egy cukrászdát, amelynek híre, neve még az akkori Csehszlovákia határain túlra is elterjedt. A fagylalt, nugátos és karamellás karácsonyi szaloncukrok, ostyák és sütemények a minőségüknek köszönhetően váltak keresettekké és megnyerték maguknak a vevőket Budapesttől egészen Prágáig. Gyakori vendégek voltak lengyelek, németek, oroszok, de akadtak japánok, ausztrálok, sőt amerikai turisták is.

Az akkori korszak nehézségei ellenére a család legfőbb célja a termékek minősége és az ügyfelekkel való törődés volt.